Vandenbempt: "Heel Frankrijk hoopt dat hij Deschamps vervangt als bondscoach"

Vandenbempt:
Maandag 16 juli 2018 - 10:01   I  

Frankrijk kroonde zich zondagavond tot wereldkampioen in Rusland. Over één ding zijn heel wat waarnemers het eens: 'Les Bleus' zijn geen mooie wereldkampioen. Volgens Peter Vandenbempt heeft dat veel te maken met de bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps.

"Didier Deschamps is een beetje een kleurloze en saaie figuur. Hij lag veel onder vuur in de aanloop naar het WK, precies omdat Frankrijk op die manier voetbalt. Er werd gezegd dat Frankrijk geen identiteit heeft en dat met deze verzameling talenten beter gedaan moet worden", steekt Vandenbempt van wal bij Sporza.

"Dat heeft hem geraakt. Maar deze ploeg heeft gevoetbald naar het beeld van zijn trainer. Deschamps heeft lang in Italië gespeeld. Daar is het resultaat belangrijker dan de manier van spelen. Het is een resultaattrainer en al die spelers, die bij hun club op een andere manier voetballen, hebben zich ingeschreven in dat verhaal. Dat is de grote verdienste van Deschamps."

"Frankrijk was een blok. Het was een ploeg"

Vandenbempt erkent wel dat de sfeer bij de Fransen optimaal was. "Frankrijk was een blok en dat hebben de Franse media ook onderstreept. Het was een ploeg. Als je bijvoorbeeld ziet hoe Kylian Mbappé, een jonge spring-in-’t-veld, gaat meeverdedigen tot op de eigen doellijn..."

Tot slot geeft Vandenbempt nog mee dat zowat iedere Fransman droomt van de komst van Zinédine Zidane als trainer. "Stiekem hoopt heel Frankrijk wel dat Deschamps op termijn door Zinedine Zidane vervangen wordt en dat de ploeg weer een sierlijke zwaan wordt in plaats van een efficiënt team."

Poll: Voor welke bondscoach zou jij kiezen?

TAGS  I  Frankrijk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024