Vandenbempt vreest voor de toekomst: "Zal kwaliteit zeker niet bevorderen"

Vandenbempt vreest voor de toekomst:
Maandag 16 juli 2018 - 13:05   I  

Frankrijk is de nieuwe wereldkampioen. Het WK in Rusland zit erop en na enkele weken voetbal heeft een ploeg het gehaald dat niet het mooiste voetbal op de mat kon brengen, maar wellicht wel het meest efficiënte. Het werd een vreemd WK zonder toplanden als Italië en Nederland. Een WK waarin Duitsland, Argentinië, Spanje en Brazilië dan ook nog eens vrij vroeg werden uitgeschakeld.

Peter Vandenbempt zag dat het een WK werd naar het beeld van de kampioen. Het werd geen WK waarin we bijzonder veel spektakel te zien kregen. Daarvoor was het niveau van het voetbal al te vaak te laag. Efficiënt voetbal werd in Rusland beloond en dus niet het mooie spelletje waar menig voetbalfan verliefd op is.

"Maar het is een WK geweest naar het beeld van de wereldkampioen: te veel berekening en de efficiëntie die loonde. Het WK van de standaardsituatie. Daar is op zich niks mis mee, maar het is toch net iets minder spectaculair. Er waren flaterende keepers. En wat toch een beetje nefast is voor zo'n toernooi: de grote ploegen met de grote sterren, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar, waren misschien net iets te snel naar huis." Dat vertelde Peter Vandenbempt aan Sporza.

Van 32 naar 48

in Qatar (2022) mogen misschien zelfs nog 16 landen extra meedoen. Volgens Vandenbempt zal dat het niveau niet ten goede komen. "Over 4 of 8 jaar gaan ze nog eens 16 ploegen toevoegen aan de eerste ronde, zodat we met 48 zijn. Dat kan natuurlijk wel het kleurrijke karakter van het WK bevorderen, maar zeker niet de kwaliteit."

 

Poll: Moet het WK gewoon met 32 deelnemers gespeeld blijven worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024