"Het brons is er één met gouden randje, maar vier het dan niet als goud"

Maandag 16 juli 2018 - 14:30   I  

De Rode Duivels hebben gisteren in Brussel voor een ware volksverhuizing gezorgd. Massaal werden ze opgewacht door duizenden fans die hun helden persoonlijk wilde komen ontvangen. De beelden zijn indrukwekkend.

Toch is niet iedereen opgezet met de grootte van het feest. Zo vindt Hans Vandeweghe, journalist van De Morgen, dat het feest van gisteren eigenlijk overdreven was. De Belgen hebben een knappe bronzen medaille gehad, maar we werden geen wereldkampioen.

"Mag deze derde plaats op het grootste mondiale evenement in de grootste mondiale sport dan niet worden gekoesterd? Er is een verschil tussen koesteren en fêteren. Het rode festival in Brussel gisteren was er over. Het brons van Rusland 2018 is er één met een gouden randje, maar daarom moet je het nog niet vieren als goud."

"Het had vroeger gedaan kunnen zijn"

Vandeweghe zag ook dat België er eigenlijk ook al een pak vroeger had kunnen uitliggen. "Deze derde plaats op het WK voetbal is geen dode mus, laat daar geen misverstand over bestaan. Zes wedstrijden op zeven winnen op een worldcup is weinig landen gegeven. Misplaatste euforie hoeft dan ook weer niet. In de eerste drie wedstrijden werd de tegenstander overklast en was geen twijfel mogelijk over de uitslag, in de volgende vier had de tegenstander telkens van België kunnen en soms moeten winnen."

Poll: Was het feest overdreven?

TAGS  I  Rode Duivels

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024