Gumienny velt oordeel over VAR-fase in Frankrijk-Kroatië: "Man, man, man"

Gumienny velt oordeel over VAR-fase in Frankrijk-Kroatië:
Maandag 16 juli 2018 - 16:15   I  

De Fransen hebben gisteren Kroatië geklopt met 4-2. Kroatië was in de eerste helft de betere ploeg, maar een efficiënt Frankrijk ging toch rusten met een voorsprong. Een strafschop van Antoine Griezmann werd een stevige tik voor de Kroaten.

Een strafschop die er pas kwam nadat de VAR had ingegrepen. Ivan Perisic kreeg de bal tegen de hand, maar de scheidsrechter liet begaan. Toen hij naar de beelden ging kijken verandere zijn oordeel en ging de bal toch op de stip.

Volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny was dat een verkeerde beslissing. Niet noodzakelijk van de ref, want die kan én strafschop geen én ook niet. Maar de VAR had niet mogen ingrijpen omdat het geen 'clean error' was. 

“Man, man, man, dit was moeilijk! Ik kan echt niet zeggen of die handsbal van Perisic een strafschop was. Onmogelijk uit te maken of hij die armbeweging vrijwillig maakte. Tegen hem: het zag er een wat onnatuurlijke beweging uit. Vóór hem: als het geen kopbal, maar een schot was van zo dichtbij, zegt men altijd: Aangeschoten. Van de 100 mensen zeggen er 50 wél en 50 géén strafschop. En dus was het langs geen kanten een clear error. En dus ging de VAR in de fout: die mag alleen tussenkomen bij een clear error.” Dat vertelde Gumienny in Het Nieuwsblad.

Poll: Vond jij het een strafschop?

TAGS  I  Frankrijk  I  Kroatië

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024