Buitenlandse pers: "Belgen leverden in die match beste teamprestatie op WK"

Buitenlandse pers:
Maandag 16 juli 2018 - 20:18   I   door Redactie

Ook in het buitenland is men toch wel sterk onder de indruk geraakt van de Rode Duivels. De Belgen hebben reclame gemaakt voor het voetbal tijdens het WK.

Jonathan Liew, Chef Sport van de Britse krant The Independent, vond de prestatie van de Rode Duivels tegen Brazilië zelfs de beste prestatie van het hele WK. België versloeg de Brazilianen met 1-2 in de kwartfinales.

"De match van de Belgen tegen Brazilië was voor mij waarschijnlijk de beste teamprestatie van het WK”, stelt Liew. "Door hun uitschakeling leken de Brazilianen geen groots team, maar dat is niet waar. Dit was waarschijnlijk het beste Brazilië sinds 2002 (toen de Goddelijke Kanaries wereldkampioen werden, red.)."

"Maar de Rode Duivels maakten er 35 minuten lang bange kindjes van. Hazard, De Bruyne en Lukaku speelden allemaal een wedstrijd die waarschijnlijk bij de beste vijf uit hun carrière hoort", citeert Sportwereld de Engelse journalist. "Daarna wisten ze die voorsprong vast te houden, terwijl één van de beste aanvallende teams in het wereldvoetbal alles uit de kast haalde. Brazilië speelde niet eens slecht, dat is het straffe eraan.”

Poll: Vond jij dat ook de beste teamprestatie van het WK tegen Brazilië?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Brazilië

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024