"Kritiek op Frankrijk is onterecht: Het was soms spectaculair"

Maandag 16 juli 2018 - 20:30   I   door Redactie

René Vandereycken vindt de kritiek op Frankrijk niet terecht. De wereldkampioen wordt niet gesteund door de grote massa omdat ze negatief speelden tijdens het WK.

"Ik heb veel negatieve commentaren gehoord over de Fransen, maar ik vind dat ze op hun manier gespeeld hebben om een goed resultaat te halen. Ze hebben het minst foutjes gemaakt en zelf de minste fout van de tegenstander afgestraft. Is dat aantrekkelijk of spectaculair? Bij momenten was het dat wel, maar niet over de hele wedstrijd", aldus Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"Ik heb bij de tegenstanders altijd wat ontzag gezien. Dat heeft veel te maken met Mbappé. Als tegenstander mag je hem nooit vijf meter ruimte geven. Niet alleen in je rug, maar ook niet zodat hij op snelheid op je kan afkomen. Ook Pogba heeft een uitstekend toernooi gespeeld, minder opvallend en vooral met minder drang om zich te bewijzen dan bij United. Varane vind ik een superverdediger, al hebben we zijn snelheid minder gezien omdat Frankrijk niet zo offensief speelt."

Poll: Vond jij Frankrijk soms spectaculair?

TAGS  I  Frankrijk

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024