Anderlecht wil af van Morioka en 5 andere grote namen

Anderlecht wil af van Morioka en 5 andere grote namen
Dinsdag 17 juli 2018 - 07:00   I  

RSC Anderlecht nadert de laatste fase van de voorbereiding op het komende seizoen en trainer Hein Vanhaezebrouck weet min of meer met welke spelers hij de volgende maanden wil gaan werken. Dat is slecht nieuws voor enkele grote namen...

Het Laatste Nieuws weet dat enkele ronkende namen deze zomer nog andere oorden mogen opzoeken. Zo is Ryota Morioka (27) één van de spelers die weg mag.

"Opvallend is dat Ryota Morioka niet moet, maar wel mag vertrekken. De Japanner - in januari gehaald voor 2,5 miljoen door paars-wit - scoorde zes keer in zestien wedstrijden en gaf nog een handvol assists."

"Toch kon hij met zijn lijzige stijl niet echt overtuigen - een lijn die Morioka vooralsnog doortrekt in de voorbereiding. De technische staf is niet overtuigd dat hij binnen het beoogde spelconcept een plaats in de basisploeg heeft", klinkt het in de krant.

Ook Obradovic en Kara mogen weg

Andere spelers die weg mogen, zijn Ivan Obradovic, Andy Najar (omwille van zijn blessureverleden), Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodj. Die laatste twee omwille van het feit dat ze zwaar op de loonmassa wegen. Ook Leander Dendoncker, die zelf weg wil, rekenen ze bij Anderlecht niet tot hun kern voor het aankomende seizoen. Tot slot mogen ook de overbodige spitsen Isaac Kiese Thelin en Sylvère Ganvoula vertrekken.

Poll: Begrijp jij deze keuzes?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024