"Ik kan nog zo'n gouden generatie niet meer garanderen"

Dinsdag 17 juli 2018 - 13:20   I   door Redactie

De Rode Duivels behaalden de derde plaats op het WK. Eindelijk succes voor deze gouden generatie. Een generatie die er niet jonger op wordt en waar is de opvolging?

"Zijn er garanties voor de opvolging? Er gaat een continuïteit zijn in het beleid, dat kan ik nu al zeggen. Maar puur demografisch blijven we met elf miljoen en gaan we het, net als Nederland, altijd veel meer van de pieken moeten hebben dan Duitsland of Frankrijk. Ik kan u vandaag niet garanderen dat wij over tien jaar eenzelfde gouden generatie gaan hebben als deze. Mocht ik in Duitsland wonen, dan kon ik dat wel. Of in Frankrijk", zegt Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de KBVB, in Sport/Voetbalmagazine.

"Waar gaan velen verloren? Bij de overgang van talent naar performance. Ik ben blij dat jongens die uitweken, nu terugkeren: Senna Miangue, Zinho Vanheusden, Zakaria Bakkali... De befaamde lichting van 1996 waar Johan Boskamp zo lovend over was. We moeten analyseren wat daarmee gebeurde en ons behoeden voor lof op andere jongeren die volgen. We moeten hen leren winnen", stelt Van Puyvelde.

"Tielemans en Lukaku hebben bij Anderlecht een goeie opleiding gehad"

"In Frankrijk beginnen ze in hun centres de formation bij de U13. Marc Coucke heeft, voor de U17 naar het EK vertrok, al zijn jongens een contract gegeven. Dat ging vroeger niet gebeuren. Youri Tielemans en Romelu Lukaku hebben bij Anderlecht een goeie opleiding gehad, een belangrijk aantal wedstrijden in de Pro League gespeeld en dan de stap gezet."

"Ik denk dat we iets te lang met opleiding zijn bezig geweest, net als Nederland, en minder met winnen, met efficiëntie", vervolgt Van Puyvelde. "In de eerste aanname, in het doorspelen, de inspeelpass, het leren intercepteren. Wij moeten terug meer bezig zijn met de basics van het voetbal."

Poll: Zullen we zo'n generatie in de toekomst nog meemaken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024