Arsène Wenger laat zich uit over Thierry Henry als trainer

Arsène Wenger laat zich uit over Thierry Henry als trainer
Dinsdag 17 juli 2018 - 15:33   I   door Redactie

Arsène Wenger was 22 jaar coach van Arsenal en had er Thierry Henry onder zijn hoede. Hij is dus goed geplaatst om in te schatten of zijn landgenoot een goeie trainer zal worden. Henry was T3 tijdens de afgelopen twee jaar bij de Rode Duivels, maar lijkt nu hoofdcoach te willen worden.

"Wat mijn grootste fout in mijn carrière is geweest? Misschien dat ik 22 jaar bij dezelfde club ben gebleven. Ik ben iemand die graag beweegt, maar ik houd ook van een uitdaging. Ik ben lange tijd een gevangene geweest van mijn eigen uitdagingen. Ik heb er spijt van dat ik veel offers heb moeten brengen, want ik heb veel mensen om me heen pijn gedaan en veel mensen verwaarloosd”, zegt Wenger.

Waarna hij naar Henry verwijst. "Diep van binnen is het de geobsedeerde man die uit eigen belang handelt ten koste van zijn geliefden. Vaak krijg ik de vraag of Thierry Henry en Patrick Vieira goede trainers zullen worden. Ik antwoord altijd bevestigend, maar willen zij ook opofferen? Het is een obsessie die dag en nacht door je hoofd spookt. Om drie uur ‘s nachts wakker worden en denken over de spelersselectie, tactiek, formatie...”

Poll: Denk jij dat Henry een goeie hoofdcoach wordt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Arsenal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024