Moeder van Carrasco: "Sommige Rode Duivels zijn afgemaakt"

Moeder van Carrasco:
Woensdag 18 juli 2018 - 21:43   I   door Redactie

Yannick Carrasco had een basisplaats bij het begin van het WK, maar speelde die wel kwijt. De flankspeler had het niet makkelijk.

"Hij heeft zijn verwijdering uit de basisploeg goed verteerd", vertelt mama Carrasco. "Hij zei dan: ‘Als er iemand beter is, dan moet ik de keuze van de trainer respecteren.’ De commentaren die in de media verschenen waren wel pijnlijk. Niet voor Yannick - door zo jong de ouderlijke cocon te verlaten, heeft hij vanzelf een olifantenvel gekweekt - maar hij had te doen met zijn vrouw, zijn broer, zijn zus en zijn mama. Wij werden namelijk ook met de kritiek geconfronteerd."

"Bij momenten werden de spelers de hemel ingeprezen, maar na een mindere match werden ze als schietschijf gebruikt", stelt de moeder van Carrasco in Sport/Voetbalmagazine. "Bij het minste foutje werden ze afgemaakt. Bepaalde spelers werden onheus behandeld. Ik las ergens dat Carrasco een fiasco was. Is dat niet een beetje buiten proportie? Als mama van Yannick kan ik de zaken wellicht niet objectief bekijken, maar ik krijg er hartzeer van."

Grens

"Het is héél gemakkelijk om kritiek te geven. Maar mensen weten niet welke weg mijn zoon heeft afgelegd sinds hij thuis is vertrokken. Zijn parcours was hobbelig, de weg lag bezaaid met hindernissen. Daarom heb ik moeite als de kritiek venijnig wordt. Op het WK was Yannick goed tegen Tunesië en speelde hij minder tegen Japan. Hij heeft er niets op tegen als dat zo wordt weergegeven. Maar er is een grens die je niet mag overschrijden."

Poll: Was men soms te streng in de pers voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024