"Als Hazard bij Real had getekend, hadden we de jackpot gewonnen"

Woensdag 18 juli 2018 - 19:45   I   door Redactie

Raymond Langendries is al jarenlang voorzitter van Tubeke. Binnenkort geeft hij de fakkel na 30 jaar door. Langendries maakte Eden Hazard nog mee bij de club

"Ik geloof dat Eden Hazard een jaar of twaalf was toen ik hem voor het eerst zag spelen. Mijn politieke activiteiten namen zo veel tijd in beslag dat ik te weinig tijd had om onze jeugdwedstrijden bij te wonen. Tot ik op een dag aangeklampt werd door enkele trainers. ‘Je moet echt eens komen kijken. Ik denk dat we in een van onze ploegen een fenomeen hebben.’Ik ben gaan kijken en ik heb toen inderdaad een fenomeen aan het werk gezien", vertelt Langendries in Sport/Voetbalmagazine.

"Eden pakte al uit met buitengewone bewegingen", vervolgt de preses. "De karakteristieken die hem vandaag van de rest onderscheiden, waren toen al zichtbaar. Hij kon het hele veld oversteken, alle tegenstanders dribbelen, en zijn actie afsluiten met een doelpunt of een assist. Je moest het zelf zien om het te geloven. We stonden machteloos toen Rijsel is komen aankloppen – we hebben zelfs niet deelgenomen aan de onderhandelingen. Thierry Hazard heeft alles geregeld met LOSC. Veel konden we niet doen want wettelijk gezien mochten we zo’n jonge speler niet onder contract nemen."

Jackpot

"Na zijn overgang naar Rijsel hebben we een kleine opleidingsvergoeding ontvangen. Toen hij naar Chelsea is verhuisd, werd het pas echt lucratief voor ons: we hebben aan die transfer ongeveer 750.000 euro verdiend. Een tijdje geleden hoopten we dat hij naar Real Madrid zou vertrekken – daar was toch serieus sprake van. Was die transfer doorgegaan, dan hadden we de jackpot gewonnen. We zullen een mooi bedrag overhouden mocht de transfer naar Real er alsnog komen, maar het zou gevoelig lager liggen dan een jaar geleden. De opleidingsvergoeding is niet van dezelfde grootteorde van zodra de speler ouder is dan 26 jaar", aldus Langendries.

Poll: Denk jij dat Hazard nu nog naar Real zal verhuizen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Chelsea  I  Tubeke

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024