Anderlecht wil zo snel mogelijk af van Teodorczyk, maar er is één probleem

Anderlecht wil zo snel mogelijk af van Teodorczyk, maar er is één probleem
Vrijdag 20 juli 2018 - 09:45   I  

RSC Anderlecht realiseerde deze zomer al zoveel transfers dat enkele spelers uit de kern van Hein Vanhaezebrouck overbodig zijn geworden. Zo mag zelfs Lukasz Teodorczyk (27), ooit dé aanvalsleider van paars-wit, het Constant Vanden Stockstadion verlaten.

Met Ivan Santini (29) en Landry Dimata (20) haalden Marc Coucke en Luc Devroe twee nieuwe spitsen naar Anderlecht. Zeer naar de zin van Hein Vanhaezebrouck, want hij wilde de twee aanvallers er maar wat graag bij. De komst van Dimata en Santini brengt wel met zich mee dat Teodorczyk niet meer in de plannen van Vanhaezebrouck past.

“Teodorczyk scoorde de voorbije twee jaar 45 goals voor Anderlecht. Na zijn WK met Polen is hij nu terug, maar Teo moet weg. Zijn jaarsalaris van circa 2 miljoen is te buitensporig en vorig seizoen presteerde de spits toch te wisselvallig”, schrijft Het Nieuwsblad.

In de tribune

Volgens de krant ligt Teodorczyk op dit moment dwars. Hij staat niet te springen om Anderlecht te verlaten, ook al dreigt hij naast de wedstrijdselectie te vallen. “Als de Pool de boodschap niet snapt, zal hem dat duidelijk worden gemaakt. De kans is momenteel groter dat Teo in de tribune belandt dan op de bank. Voor zijn offensieve drietand komen voor Vanhaezebrouck maar vier spelers in aanmerking: Santini, Dimata, Bakkali en Gerkens en de concurrentie wordt nog aangescherpt met nieuwkomers.”

“Probleem is dat Teo niet staat te springen om te vertrekken. Voor een gelijkaardig loon moet hij naar een exotische bestemming, maar hij is pas 27. Hij voelt zich ook niet minder dan Santini of Dimata en dus riskeert er wrevel te ontstaan. Dat Teo moet vertrekken, betekent ook dat er geen plaats is voor Thelin en Ganvoula.”

Poll: Moet Teodorczyk bij Anderlecht blijven?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024