Nieuw Belgisch goudhaantje klopt op de deur: “Ik droom van de Rode Duivels”

Nieuw Belgisch goudhaantje klopt op de deur: “Ik droom van de Rode Duivels”
Vrijdag 20 juli 2018 - 11:33   I  

De Rode Duivels presteerden uitermate goed op het WK in Rusland. Hoewel sommigen zich zorgen maken over het feit dat onze nationale ploeg op de volgende toernooien opnieuw ver kan geraken, zitten er al enkele goudhaantjes in de wachtkamer die op de deur van het eerste elftal kloppen.

Jason Lokilo (19) is één van de Belgische jongeren die dit seizoen hoopt door te breken op het hoogste niveau. De vleugelaanvaller werkt bij Premier Leagueclub Crystal Palace hard aan zijn doorbraak bij de grote jongens.

"De Rode Duivels? Een droom"

Lokilo vertrok enkele jaren geleden met ruzie bij RSC Anderlecht, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. De Belg heeft Congolese roots, maar droom van de Rode Duivels. “Het zou een droom zijn om voor de Rode Duivels uit te komen”, bekent Lokilo in een gesprek met La Dernière Heure.

“Ik ben een Belg en geboren en getogen in Brussel. Al kan het natuurlijk nog alle kanten uit. Dat besef ik ook wel. Kijk maar naar Paul-José Mpoku die uiteindelijk voor de nationale ploeg van Congo heeft gekozen. Ik ben echter nog jong en ik zal er alles aan doen om voor de nationale ploeg van België uit te komen.”

WK 2022

De getalenteerde Lokilo durft zelfs al het woord wereldkampioenschap in de mond te nemen. “Het wereldkampioenschap in 2022? Ik zal dan 23 jaar oud zijn en het zou prachtig zijn om dan op het WK te staan. Toch wil ik niet op de zaken vooruitlopen. Ik leef in het heden”, benadrukt Lokilo.

“Mijn prestaties bij Crystal Palace zullen mijn toekomst bepalen. Ik ben alvast gedreven om het te maken. Ik zeg niet dat ik sowieso Rode Duivel word, maar ik ga hard werken en er alles aan doen om te geraken waar ik wil geraken.”

Poll: Gaat Lokilo op termijn Rode Duivel worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Crystal Palace  I  Rode Duivels

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023