Leko spreekt zich uit over toekomst van Diaby: "Dat wil iets zeggen"

Leko spreekt zich uit over toekomst van Diaby:
Vrijdag 20 juli 2018 - 12:00   I  

Club Brugge is klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Het is goed mogelijk dat de regerende landskampioen nog enkele nieuwe spelers in huis haalt, maar de ploeg van Ivan Leko staat er grotendeels al. En in die ploeg is geen plaats voor Abdoulay Diaby (27).

Diaby was vorig seizoen een belangrijke schakel in het elftal van Leko. De snelle aanvaller was goed voor vijftien doelpunten en had vanzelfsprekend een aanzienlijk aandeel in de blauw-zwarte titel.

Het huwelijk tussen Club en Diaby scheerde hoge toppen, maar ondertussen is de liefde bekoeld. Diaby liet na afloop van het voorbije seizoen duidelijk verstaan dat hij andere oorden wil opzoeken en het Brugse bestuur neemt daar vrede mee.

Lees verder onder de foto

Niet onmisbaar

Niemand in Brugge wil Diaby iets in de weg leggen. Het is ook daarom dat Leko de spits tijdens de voorbereiding volledig links liet liggen. Diaby speelde niet in de oefenwedstrijden. Het lijkt wel alsof ze bij Club willen zeggen ‘Je bent niet onmisbaar’.

De interesse van aantrekkelijke teams blijft uit en ondertussen neemt Diaby het zijn huidige werkgever kwalijk dat hij niet meer in de plannen lijkt te passen. Een situatie die hij uiteraard zelf heeft gecreëerd door aan te kondigen dat hij Club Brugge zou verlaten.

Leko: “Diaby? Hij speelde weinig. Dat wil iets zeggen”

Ivan Leko ligt er niet van wakker. “Diaby? Hij speelde weinig tijdens de voorbereiding. Dat wil iets zeggen”, haalde Leko volgens Het Nieuwsblad de schouders op toen hij een vraag kreeg over de beschikbaarheid van de Malinese aanvaller.

"We hebben veel geleerd van vorige zomer”, grijnst de Kroatische oefenmeester van Club in Het Laatste Nieuws. “Die mooie voorbereiding toen... We zijn slimmer geworden. We hebben een duidelijk plan opgesteld en weten welke spelers daarin mee willen gaan en welke niet.”

Duidelijke taal van Leko. Diaby weet nu waar hij aan toe is. Hij past niet meer in de plannen van Club Brugge en geeft zijn manager maar best de raad om zo snel mogelijk een nieuwe club te vinden.

Poll: Zou jij Diaby graag bij Club Brugge zien blijven?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024