Leko wil nog iets kwijt over emotionele uithaal na Club Brugge-Anderlecht

Leko wil nog iets kwijt over emotionele uithaal na Club Brugge-Anderlecht
Vrijdag 20 juli 2018 - 14:16   I  

Ivan Leko is in alle mogelijke opzichten een gentleman. Dat bewees de Kroaat tijdens het voorbije seizoen bij Club Brugge meer dan ooit tevoren. Toch viel Leko één keer uit zijn rol. Na het verlies tegen Anderlecht in de play-offs haalde een emotionele Leko zwaar uit naar de scheidsrechter en VAR. Over die uithaal wil hij nu nog iets kwijt.

"Dit is mijn passie. Ook als ik verlies. Want dat is ook voetbal: kunnen verliezen. Niet alleen kunnen juichen", vertelt Leko in Het Nieuwsblad over zijn job als trainer. "Toen ik mij vorig seizoen liet ontvallen dat ik voetbal haat, was dat niet omdat we verloren hadden. Ook voor mij, zelfs voor mijn moeder en mijn vader was het een verrassing dat ik zo praatte."

"Maar dat was omdat iemand zich groter waande dan het voetbal zelf (hij doelt op de ref en de VAR na Club Brugge-Anderlecht, nvdr.). Het was een eerlijke oprisping. Ik zet nooit een masker op, wil altijd eerlijk blijven tegen iedereen", benadrukt Leko. "Wat niet wegneemt dat ik nu een andere Leko ben dan vijf jaar geleden. Maar als mens ben ik nog dezelfde."

"Ik wil herinnerd worden als een topmens"

De trainer van Club Brugge is ook niet bezig met zichzelf. "Ik wil later liever herinnerd worden als een topmens dan als een topcoach. Dat is honderd keer belangrijker. Maar als coach evolueer ik nog elke dag, leer ik uit elke situatie, van iedereen, van elk gesprek, van elke andere opinie. Ja, ook van journalisten.”

Poll: Is Leko de juiste trainer voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024