De Condé: "De prijzen swingen echt de pan uit"

De Condé:
Vrijdag 20 juli 2018 - 18:00   I   door Redactie

Racing Genk trok met Jhon Lucumi zijn eerste Colombiaan ooit aan. Een opmerkelijk feit: Genk zoekt het dus buiten Europa. Hij werd ontdekt op het voetbalplatform Wyscout.

Aangezien ze bij Genk niet zomaar wilden beslissen, werd hij eerst nog uitvoering in Colombia zelf gescout. “Wij wisten dat Omar Colley zou vertrekken. Dus was een linksvoetige centrale verdediger ons eerste doelwit”, legt technisch directeur Dimitri de Condé uit in Het Belang van Limburg

“Alleen heb je de evolutie op de transfermarkt niet zelf in handen. Dit dossier heeft veel tijd en energie gekost. Vandaar dat het onze wellicht laatste inkomende transfer is geworden."

Hoge prijzen

"Waarom iemand uit Colombia? Simpel. De prijzen in Europa swingen de pan uit. Dus moeten we onze horizon verbreden. Lucumi past in het concept dat de coach voor ogen heeft: dominant voetbal. Hij komt uit een fysieke competitie die gestoeld is op kracht, snelheid en techniek. Het tactisch vermogen is ginds helaas wat minder. Ze verdedigen er individueel, niet collectief. Dat zal dus even wennen worden", aldus De Condé.

Poll: Denk jij dat Lucumi een goeie aanwinst is?

TAGS  I  RC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024