Trefzekere Dauda voorkomt nederlaag voor RSCA bij Westerlo

Vrijdag 20 juli 2018 - 21:27   I   door Redactie

Anderlecht heeft in een oefenwedstrijd bij Westerlo uit 1B 2-2 gelijkgespeeld. Paars-wit beëindigde de match met z'n tienen. Mohamed Dauda scoorde twee keer waardoor RSCA een 2-0-achterstand ophaalde. Morgen oefent paars-wit nog tegen het Franse Rennes.

Anderlecht speelde niet op volledige oorlogssterkte, maar toch met een behoorlijke ploeg. Zo maakte Zakaria Bakkali zijn debuut voor paars-wit. RSCA startte met Boeckx, Sa, Dante, Delcroix, Saelemaekers, Kums, Sambi Lokonga, Amuzu, Abazaj, Bakkali en Santini.

Jens Naessens bracht Westerlo al vrij snel op voorsprong. In de tweede helft ging de bal op de stip voor Westerlo na tussenkomst van de VAR. Lukas Van Eenoo zette die penalty om. Wat later scoorde invaller Mohamed Dauda de aansluitingstreffer. Hannes Delcroix kreeg vervolgens rood waardoor RSCA met tien verder moest. Dauda scoorde in de 91ste minuut met een rake kopbal echter nog een keer waardoor Anderlecht een gelijkspel uit de brand sleepte.

Oostende verliest

KV Oostende verloor zijn galawedstrijd tegen Lokomotiv Zagreb met 0-1. Het doelpunt van Ivanusec viel pas in de 84ste minuut. KVO speelde met Dutoit, Faes, Milovic, Lombaerts, Zivkovic, Guri (70' Fashion Jr.), Nkaka, Ndenbe (83' Rajsel) Vandendriessche, Capon en Canesin.

Moeskroen won met 0-1 tegen STVV in Beringen.

Poll: Denk jij dat RSCA kampioen wordt?