Acht spelers vertrekken deze zomer mogelijk nog bij Club Brugge

Acht spelers vertrekken deze zomer mogelijk nog bij Club Brugge
Zaterdag 21 juli 2018 - 07:30   I  

Club Brugge trapt zijn seizoen zondagavond om 20 uur op gang tegen Standard. De Belgische landskampioen neemt het in het kader van de Supercup op tegen de bekerwinnaar. Blauw-zwart lijkt zijn transferzaakjes stilaan op orde te hebben, al mag er in en rond het Jan Breydelstadion nog wel wat transferactiviteit verwacht worden.

Zo staat er op uitgaand vlak sowieso nog wat te gebeuren. In totaal zouden nog acht spelers uit de huidige kern van Ivan Leko nog andere oorden kunnen opzoeken. Eerst en vooral zijn er Abdoulay Diaby en Anthony Limbombe, die allebei hebben aangegeven dat ze andere oorden willen opzoeken. Club respecteert die wens en staat het tweetal niets in de weg.

In het geval van Wesley Moraes liggen de kaarten anders. De Braziliaan staat al een hele poos op het verlanglijstje van Lazio, maar een akkoord op clubniveau is er nog niet. Wesley doet niet moeilijk en blijft gewoon trainen. Als hij nog een jaar bij blauw-zwart moet blijven, dan is het zo. Maar… Een transfer blijft mogelijk tot het einde van de transferperiode.

2 doelmannen weg?

Verder is Vladimir Gabulov overbodig geworden en mag ook Guillaume Hubert in principe nog weg. Al hangt de blauw-zwarte toekomst van die laatste vooral af van Ethan Horvath. Als de Amerikaan alsnog vertrekt, dan moet Hubert blijven. Blijft Horvath, dan is Hubert overbodig. Het is immers de bedoeling dat jonkie Brent Gabriël derde doelman is.

Scholz wil weg, wat met Tomecak?

Tot slot is het ook goed mogelijk dat Alexander Scholz, Saulo Decarli en Ivan Tomecak nog andere oorden opzoeken. Scholz beseft dat hij ook tijdens het aankomende seizoen geen titularis zal zijn bij Club Brugge en dat ziet hij niet zitten. Door de definitieve komst van Matej Mitrovic vertrekt er minstens nog één rechtsvoetige centrale verdediger. In het geval van Decarli is een transfer niet zeker. Mogelijk blijft de Zwitser om voor zijn plek te knokken.

En wat met Tomecak? Hij kwam in januari over van KV Mechelen, maar kon nooit overtuigen. Mogelijk blijft hij tot de winterstop, want tijdens de eerste maanden van het seizoen kan Club geen beroep doen op de geblesseerde Clinton Mata. Met enkel Dion Cools op rechts is de spoeling dan ook wat dun.

De mogelijke vertrekkers:

* Vladimir Gabulov

* Ethan Horvath

* Ivan Tomecak

* Alexander Scholz

* Saulo Decarli

* Anthony Limbombe

* Abdoulay Diaby

* Wesley Moraes

Poll: Hoop jij dat Wesley bij Club Brugge blijft?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024