Waarom Andy Najar nu precies weg moet bij Anderlecht

Waarom Andy Najar nu precies weg moet bij Anderlecht
Zaterdag 21 juli 2018 - 10:28   I  

RSC Anderlecht rekent niet meer op Andy Najar (25). Hoewel de rechterflankspeler de voorbije seizoenen meer tijd doorbracht in de ziekenboeg dan op het veld, bleef paars-wit al die tijd achter Najar staan. Anderlecht blokte aanbiedingen van andere clubs af, maar nu wil het wel meewerken aan een transfer. Waarom?

Er zijn enkele redenen waarom Anderlecht zich niet langer verzet tegen een vertrek van Najar. Eerst en vooral is er natuurlijk het blessureverleden van de Hondurees. De voorbije jaren sukkelde Najar meermaals met verschillende kwetsuren en konden ze bij paars-wit meermaals geen beroep doen op de nochtans getalenteerde flankspeler.

Saelemaekers moet zich ontwikkelen

Daarnaast is er nog een belangrijke reden voor het nakende vertrek van Najar. Anderlecht wil de ontwikkeling van jeugdproduct Alexis Saelemaekers (19) niet tegenhouden. Het is de bedoeling dat de youngster, die eind vorig seizoen indruk maakte, ook tijdens de komende jaargang veel speelminuten krijgt.

Najar houden als back-up is geen optie, dat beseffen ze ook bij Anderlecht. Bovendien lopen er met Dennis Appiah (26) en Emmanuel Sowah (20) nog twee spelers rond op Neerpede die als rechtsachter kunnen spelen.

Lees verder onder de foto

Besiktas

Anderlecht had het ook anders kunnen aanpakken. Het had nog eens een seizoen kunnen investeren in Najar, in de hoop hem volgende zomer dan voor veel geld te verkopen. Een plan dat effectief op het bureau van Marc Coucke en Luc Devroe lag, maar uiteindelijk in de prullenmand belandde omwille van de bovengenoemde redenen. En dat maakt dat Najar Anderlecht straks zal verlaten. De Hondurees zou op weg zijn naar Besiktas kunnen.

Poll: Voor wie zou jij kiezen op rechts?

TAGS  I  Anderlecht  I  Besiktas

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024