Van Persie: “Op dat vlak staat Hazard een niveau verder dan Neymar”

Van Persie: “Op dat vlak staat Hazard een niveau verder dan Neymar”
Zaterdag 21 juli 2018 - 11:15   I  

Neymar (26) en Eden Hazard (27) zijn twee spelers die de komende jaren het Europese voetbal moeten kunnen kleuren. Ze spelen op dezelfde positie, maar toch zijn ze allebei heel verschillend. En dat merkt ook Robin van Persie op.

De spits van Feyenoord stond ooit aan de Europese top en weet dus wat het is om hard aangepakt te worden. Hij maakte ooit hetzelfde mee als Neymar. “Tegenstanders gaan hem nog meer zoeken. Ik heb die ontwikkeling ook meegemaakt”, vertelt van Persie in Algemeen Dagblad. “Dan speelden we met Arsenal een relatief makkelijke wedstrijd, maar voor mij was die partij toch loodzwaar geweest. Tegenstanders gingen op mijn tenen staan, ik kreeg tikken, ze zochten mij echt.”

Dankzij de goede raad van toenmalig Arsenal-trainer Arsène Wenger maakte van Persie een klik. “Die zei: Robin, vraag jezelf nou eens af waarom tegenstanders vooral jou zoeken. Ik weet het antwoord, maar jij moet er zelf achter komen. Daar dacht ik over na. Blijkbaar lokte ik dat gedrag van tegenstanders ook uit. Met mijn eigen gedrag.”

"Kijk naar het verschil met Eden Hazard"

Een nieuwe van Persie was plots geboren. “Ik reageerde ijskoud. Dat werkte enorm goed, ik kreeg minder te verduren. Als Neymar zich anders gaat gedragen na een tik, zal het ook bij hem afnemen”, voorspelt de Nederlander.

Van Persie maakt de vergelijking met Eden Hazard.“Neymar zal altijd schoppen krijgen, maar kijk naar het verschil met Eden Hazard. Die is een niveau verder op dat vlak. Hij incasseert makkelijker. Wenger liet mij destijds vrij, hij zei niet: 'je moet dit en je moet dat'. Ik heb het zelf ervaren en het ging beter.”

Poll: Wie is volgens jou de beste?

TAGS  I  Arsenal  I  Feyenoord  I  PSG  I  Brazilië  I  Rode Duivels  I  Chelsea  I  Real Madrid

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024