"Of Didillon een goeie keeper is voor Anderlecht, kunnen we niet zeggen"

Zondag 22 juli 2018 - 13:23   I  

RSC Anderlecht haalde deze zomer heel wat nieuwe spelers in huis. Onder hen ook Thomas Didillon (22). De Fransman kwam over van FC Metz in zijn vaderland en kreeg tijdens de voorbereiding de kans om zich in de kijker te spelen. Didillon deed het goed en lijkt als eerste doelman aan het seizoen te beginnen.

Toch is het nog even afwachten of Didillon ook effectief de keeper is waar ze in het Constant Vanden Stockstadion naar op zoek zijn. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Stade Rennes moest Didillon immers nauwelijks werk opknappen.

"Didillon liet zich opmerken. Of het een goeie keeper is, dat kunnen we op basis van de wedstrijd tegen Rennes niet zeggen - de aanvoerder moest geen moeilijke bal pakken", schrijft Het Nieuwsblad.

Goeie voeten

De zomeraanwinst maakte wel indruk met zijn uittrappen. "Dat hij kan voetballen, liet hij wel zien. Twee precieze uittrappen waarmee hij Gerkens diep lanceerde, meer had hij niet nodig om de handen van de Anderlecht-fans op elkaar te krijgen."

Eerste keus

Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure staat het overigens al vast dat Hein Vanhaezebrouck met Didillon als eerste doelman aan het seizoen zal beginnen. Didillon maakte de voorbije weken meer indruk dan zijn concurrent Frank Boeck (31).

Poll: Zou jij ook voor Didillon kiezen als eerste doelman?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rennes

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024