Club Brugge wint potige Supercup

Zondag 22 juli 2018 - 21:54   I   door Redactie

Landskampioen Club Brugge heeft de Supercup gewonnen. De ploeg van Ivan Leko won met 2-1 van bekerwinnaar Standard. Zo heeft Club de eerste prijs van het seizoen al beet. Het werd een zeer potige wedstrijd, vooral in de tweede helft.

De eerste helft was niet echt genietbaar. Hoogstaand was het al evenmin. Club kreeg enkele kansjes en maakte die wel af. Uitblinker Danjuma schakelde Cavanda uit en Vanaken maakte er 1-0 van. Nog voor de rust verdubbelde Wesley Moraes de score, Vanaken was ditmaal de aangever.

De spanning kwam in het begin van de tweede helft wel terug. Junior Edmilson scoorde in de rebound nadat Cop eerst nog op Letica besloot. De Kroatische doelman van Club Brugge liet overigens een goeie indruk na.

Spanning

Het bleef wel spannend in de tweede helft. Club kwam er niet zo vaak uit en Standard bleef aandringen. Diatta werd bij blauw-zwart nog van het veld getrapt na een drieste ingreep van Colins Fai.

Poll: Heeft Club al indruk op jou gemaakt?