Analiste Heleen Jacques wil iets kwijt over Imke Courtois

Analiste Heleen Jacques wil iets kwijt over Imke Courtois
Woensdag 25 juli 2018 - 16:00   I   door Redactie

Het grote publiek maakte tijdens het WK kennis met Heleen Jacques. De 30-jarige Red Flame was er immers analist. Dat is echter niet haar hoofdambitie.

"Als analist leg ik de lat minder hoog voor mezelf. Omdat dat iets bijkomstig is. Ik heb heel mijn leven gewerkt om profvoetbalster te worden. Ik ben veel bezig met het ploegspel", vertelt Jacques aan Sport/Voetbalmagazine.

"Veel mensen volgen de bal. Je leert echter meer door te kijken naar de ruimtes waar de bal niét is. Ik ben benieuwd of de kennis die ik de voorbije maanden opdeed als analist mij zal helpen als speelster."

Courtois

"Imke Courtois en ik zijn goed bevriend. Zij heeft mijn naam doorgespeeld aan Sporza. Het typeert haar openheid en spontaniteit. Ik begrijp dat zij stopte op haar dertigste, ze wil nog zoveel andere dingen ontdekken in het leven. Mijn focus ligt op voetbal. Zolang ik kan spelen, ga ik er vol voor. De voorbije twee jaar bij Anderlecht kon dat als fulltime prof. Bij Fiorentina nu ook. Veel zal ik er niet aan overhouden, maar ik zal ervan kunnen leven", zegt Jacques.

Poll: Vind jij Heleen een goeie analiste?

TAGS  I  Fiorentina

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024