Toptalent heeft groot nieuws: "Ik verkies Rode Duivels boven Oranje"

Toptalent heeft groot nieuws:
Vrijdag 27 juli 2018 - 20:28   I   door Redactie

Roberto Martinez rekent nagenoeg op dezelfde selectie in de Nations League en om de kwalificatie voor het EK 2020 veilig te stellen. Nadien zal er toch echt wel vers bloed moeten komen. In dat opzicht krijgen de Rode Duivels nu toch wel goed nieuws.

Rabbi Mwenda, de 18-jarige dribbelaar van ADO Den Haag, is nog niet bekend bij het grote publiek. Hij geldt echter wel als een groot talent. Topscouts in Europa hebben de naam van Mwenda in hun notitieboekje staan.

Over de nationale ploeg heeft hij al een keuze gemaakt. "Ik ben geboren in België, maar na vijf dagen al naar Nederland toegekomen. Sinds vorig jaar heb ik ook een Belgisch paspoort. Dat heb ik hier via de ambassade kunnen regelen. Ik heb nu ook besloten om voor België te willen uitkomen", zegt hij aan ELF Voetbal.

Oranje

Mwenda kan ook voor Burundi of Nederland uitkomen. "Mijn ouders komen uit Burundi, maar dat is geen optie. Zij spelen te laag. De nationale ploeg van België presteert beter dan het Nederlands elftal en ook de jeugdteams doen het goed. Ze hebben met onder andere Eden Hazard en Kevin De Bruyne ook betere spelers rondlopen. Ik denk bij België het best tot mijn recht te komen."

Poll: Goed nieuws?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland  I  ADO Den Haag

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024