Poulain weet waarom Club Brugge na de rust een pak slechter was

Poulain weet waarom Club Brugge na de rust een pak slechter was
Zondag 29 juli 2018 - 18:15   I  

Club Brugge had vandaag aan één goede helft genoeg om afstand te kunnen nemen van Eupen. Voor de rust stond de geruststellende 3-0 al op het bord. Club speelde goed, met veel bewegende mensen en met dreiging vanop de flanken. Na de rust liep het een pak stroever voor de landskampioen.

Benoit Poulain weet waarom Club de tweede helft minder goed voor de dag kwam dan in de eerste. Het waren enkele zware weken voor de spelers door de hoge trainingslast tijdens de voorbereiding en bovendien ging de concentratie naar beneden. Daar moet Club toch rekening mee houden de komende weken. Bovendien vond Poulain Eupen in balbezit echt goed spelen.

"“We hebben deze zege al in de eerste helft afgedwongen. We zijn goed gestart en hebben daar veel energie in gestopt. Na de 3-0 werd het wat lastiger. Ga je door in dit tempo in het rood, of wordt er niet overdreven? Het was intensief spelen en dat kun je geen volledige match volhouden. In de tweede helft lukte het niet om dit te herhalen en lag enkel tijdens de eerste tien minuten het tempo wat hoger." Dat vertelde Poulain volgens de website van Club Brugge.

"Geen paniek"

Paniek sloop er overigens niet in de ploeg na de twee snelle doelpunten van Eupen. "Na de 4-2 sloop er geen twijfel in de ploeg, maar de twee tegendoelpunten willen wel iets zeggen. Even opnieuw motiveren dus en terug een extraatje geven. Eupen heeft wel kwaliteit en snelheid, dat bewijzen ze ook door hier twee keer te scoren. Ze spelen goed voetbal, alleen zonder balbezit hebben ze het wat lastiger."

TAGS  I  Club Brugge  I  Eupen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024