Transfer Axel Witsel neemt plots onverwachte wending

Transfer Axel Witsel neemt plots onverwachte wending
Maandag 30 juli 2018 - 11:00   I  

Het is Borussia Dortmund menens om Axel Witsel (29) in huis te halen. Enkele dagen geleden lekte uit dat de Duitse topclub zijn zinnen heeft gezet op de Rode Duivel en ondertussen zou er ook sprake zijn van een officieel bod.

Volgens RTBF zou Axel Witsel er maandag zijn medische testen afleggen. Witsel ruilde het Russische Zenit Sint-Petersburg vorig jaar nog in voor een Chinees avontuur bij Tianjin Quanjian, maar zou nu dus al terugkeren naar Europa.

RTBF-journalist Thierry Luthers, normaliter zeer goed op de hoogte van nieuwtjes over de ex-speler van Standard, heeft dat laten weten via Twitter. Bovendien zou de Rode Duivel zo'n 20 miljoen moet kosten en zou hij morgen zijn handtekening onder een contract zetten. Dat weten Duitse media.

Update: Witsel legt nog géén medische testen af

Hoewel het leek vast te staan dat Axel Witsel vandaag (maandag, nvdr.) zijn medische testen zou afleggen bij Borussia Dortmund, blijkt de informatie van de RTBF niet te kloppen. Het doorgaans goed geïnformeerde voetbalblad Kicker meldt dat Witsel maandag zeker en vast nog niet medisch gekeurd zal worden bij Dortmund.

Dat wil niet zeggen dat een transfer van de baan is. Integendeel: Kicker meldt dat Dortmund zich maar wat graag met Witsel wil versterken. De Rode Duivel zou 20 miljoen euro moeten kosten, maar een transfer naar Dortmund zit vooralsnog niet in een afrondende fase.

Meer dan 20 miljoen euro?

De transfer van Axel Witsel neemt plots zelfs een andere wending... Dat heeft onder meer te maken met het feit dat Tianjin Quanjian de afkoopclausule van 20 miljoen in twijfel trekt. Wie weet moet Witsel dus meer geld in het laatje brengen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Denk jij dat Witsel naar Borussia Dortmund zal verhuizen?

TAGS  I  Dortmund  I  Rode Duivels  I  Tianjin Quanjian

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024