Van Crombrugge is plots in beeld bij deze eersteklasser

Van Crombrugge is plots in beeld bij deze eersteklasser
Maandag 30 juli 2018 - 12:12   I  

Hendrik Van Crombrugge (25) stond tijdens de eerste competitiespeeldag nog onder de lat bij KAS Eupen, maar de kans is reëel dat de doelman alsnog andere oorden opzoekt. Zo zou Van Crombrugge zijn carrière kunnen verderzetten bij… Sporting Charleroi.

De Zebra’s kampen met een doelmannenprobleem. Nicolas Penneteau, normaal gezien eerste doelman, sukkelt met een hernia en is mogelijk een hele poos buiten strijd. Parfait Mandanda kreeg daardoor zijn kans tegen Antwerp, maar had meteen boter op het hoofd bij het enige tegendoelpunt van de partij.

"Als Penneteau langer out is dan voorzien, moeten we een nieuwe doelman halen"

Mehdi Bayat, algemeen manager bij Charleroi, sloot na afloop van de match alvast niet uit dat Charleroi nog een nieuwe keeper in huis haalt. “Ik ontloop mijn verantwoordelijkheden niet. We moeten deze nederlaag niet op Mandanda afschuiven. Dat verdient hij niet. Maar… We moeten ons wel afvragen of we geen nieuwe doelman nodig hebben”, voegde Bayat er ook meteen aan toe.

“Als Nico (Penneteau, nvdr.) langer out is dan voorzien, moeten we een nieuwe doelman halen. Ik hoop dat ik snel duidelijkheid krijg van onze medische staf, zodat ik weet wat er moet gebeuren”, besloot Bayat.

(Lees verder onder de foto)

Van Crombrugge in beeld

Enter Hendrik Van Crombrugge. Als Charleroi voor een nieuwe doelman gaat, is de Belgische goalie één van de eerste namen op het verlanglijstje van Bayat. Dat vernam onze redactie. De Zebra’s zouden zelfs al bij Eupen geïnformeerd hebben naar de voorwaarden voor een transfer. Van Crombrugge legde een tijdje geleden zijn toekomst in handen van Mogi Bayat, spelersmakelaar én broer van Charleroi-manager Mehdi. Iets wat een transfer kan vergemakkelijken.

Of Van Crombrugge effectief haalbaar is voor Charleroi zal nog moeten blijken. Bij Eupen willen ze immers de jackpot vangen voor de doelman en dachten ze eerder deze zomer aan een transfersom van 2 miljoen euro. Ook Club Brugge, Anderlecht, Standard én AA Gent dachten op een gegeven moment aan Van Crombrugge, maar zij haakten om uiteenlopende redenen allemaal af.

TAGS  I  Eupen  I  Standard  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Charleroi

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024