Genk dreigt Alejandro Pozuelo nog kwijt te spelen: '8 miljoen'

Genk dreigt Alejandro Pozuelo nog kwijt te spelen: '8 miljoen'
Dinsdag 31 juli 2018 - 12:25   I  

KRC Genk is prima aan het nieuwe seizoen begonnen, maar tot eind augustus blijft het voor trainer Philippe Clement en het bestuur van de club de adem inhouden. Door de goede prestaties spelen enkele sterspelers van Genk zichzelf mogelijk nog in de etalage.

Vanaf 1 augustus behoren de solden tot het verleden, maar niet in de voetbalwereld. Het is pas in augustus dat de transfercaroussel écht op volle toeren draait. En dus dreigt Genk in de laatste rechte lijn van de mercato nog enkele van zijn sterspelers kwijt te spelen.

Alejandro Pozuelo (26) is één van de spelers die mogelijk nog andere oorden opzoekt. De Spanjaard focust zich momenteel op zijn job in de Luminus Arena, maar het is een publiek geheim dat hij graag nog eens een avontuur bij een grotere club in een grotere competitie wil aangaan.

(Lees verder onder de foto)

De spelmaker beschikt in zijn contract bij Genk over een opstapclausule van 8 miljoen euro. Als een geïnteresseerde aan die clausule voldoet, kan Genk een vertrek van Pozuelo niet tegenhouden.

Dat schrijft ook Het Laatste Nieuws: Als Pozuelo ook de komende weken zijn bloedvorm aanhoudt, zou dat de geruchtenmolen wel eens opnieuw kunnen aanzwengelen. Een terugkeer naar zijn thuishaven Sevilla was even een optie toen Betis hem het hof probeerde te maken."

Buffel: "Pozuelo zal ongetwijfeld gegeerd zijn"

"Hij zal ongetwijfeld gegeerd zijn, maar die clausule zou wel eens wat clubs kunnen afschrikken", stelt Thomas Buffel in de krant. "Als er een ploeg komt die dat bedrag wil betalen, kan Genk hem moeilijk houden."

"Na een lange passage bij Genk, wil hij misschien opnieuw een mooie stap zetten. Anderzijds is het soms goed om te weten wat je hebt. Hij merkt ook wel dat er bij Genk iets moois aan het bloeien is. Dan is het soms beter om verder te werken en daar deel van uit te maken."

TAGS  I  RC Genk  I  Real Betis

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024