Géén Dortmund: 'Tianjin duwt Witsel naar déze club'

Géén Dortmund: 'Tianjin duwt Witsel naar déze club'
Woensdag 01 augustus 2018 - 12:15   I  

Axel Witsel (29) staat op het punt om opnieuw bij een Europese club aan de slag te gaan. De middenvelder zou zijn huidige werkgever Tianjin Quanjian inruilen voor een avontuur bij Borussia Dortmund. Een opmerkelijke keuze van Witsel? Als je de redenen achter zijn keuze kent, niet.

La Dernière Heure weet waarom Witsel zó graag bij Dortmund wil tekenen. Eerst en vooral past de middenvelder perfect in de filosofie van de Duitse topclub. Dortmund speelt graag aanvallend voetbal en heeft graag de bal. En dat is nu net iets dat Witsel op het lijf is geschreven.

Verder spelen er nog een aantal belangrijke zaken mee in de keuze van Witsel. Zo is hij dé prioriteit op het verlanglijstje van trainer Lucien Favre, die met Witsel over een Franstalige sterkhouder in zijn ploeg zou beschikken. Niet onbelangrijk voor de Zwitserse coach.

Véél dichter bij huis

En last but not least: Witsel kan ook weer véél dichter bij huis komen voetballen. Bij Tianjin bevindt hij zich aan de andere kant van de wereld, op zo’n 8.000 kilometer van Luik. Dortmund ligt op 200 kilometer van Luik. Op twee uur tijd kan hij van de club naar huis rijden. Als dat niet mooi meegenomen is.

UPDATE 1/8 12:15: Axel Witsel zou volgens Bild nog niet van Borussia Dortmund zijn. Tianjin Quanjian, de club van de Rode Duivel, trekt de vastgelegde clausule van 20 miljoen euro in twijfel. Dortmund hoopt er met dat bedrag vanaf te komen. Manchester United zou echter meer willen bieden. Daarom probeert Tianjin Witsel richting Premier League te krijgen.

TAGS  I  Dortmund

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024