De Mos waarschuwt Ajax: "Hij ziet er een prestigestrijd in van jewelste"

De Mos waarschuwt Ajax:
Vrijdag 03 augustus 2018 - 12:42   I   door Redactie

Standard neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Ajax. Aad De Mos waarschuwt de Amsterdammers voor overdreven optimisme. Hij onderschat Standard alvast niet.

"Het is een tegenstander die Ajax pijn kan doen", zegt De Mos tegenover Ziggo Sport. "Fysiek zijn ze enorm sterk, ze hebben voetballend vermogen én grote namen. Zoals Ochoa, die we kennen van Mexico."

"Vorig seizoen speelden ze in een heel specifiek 4-4-2-systeem, met veel pressing naar voren in de eerste twintig minuten. De nieuwe trainer Michel Preud'homme wilde dat veranderen, maar door de zeperd tegen Club Brugge (2-1, red.) hebben ze dat afgelopen vrijdag tegen AA Gent (3-2, red.) opnieuw toegepast. Ze scoren heel makkelijk. Preud'homme heeft ze fysiek helemaal klaargemaakt."

Defensie

"Kwetsbaar zijn ze in de verdediging", merkt de Mos op. "Luyindama en Laifis, dat zullen we wel zien. Ajax moet daar met z'n steekballetjes veel kunnen gaan halen. Ajax moet de instelling van Sturm Graz-thuis in beide wedstrijden tegen Standard hebben. Preud'homme ziet er een prestigestrijd van jewelste in."

TAGS  I  Standard  I  Ajax  I  flash

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024