Club-speler imponeert: "Snap niet dat er geen Engelse club achter hem komt”

Club-speler imponeert:
Vrijdag 03 augustus 2018 - 21:25   I  

Bij Club Brugge moeten ze nog even bang afwachten tot het einde van de transferperiode. Spelers als Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby mogen nog weg, maar voor het overige wil blauw-zwart zijn sterkhouders in het Jan Breydelstadion houden. Zo is Wesley Moraes een hele belangrijke pion in het geheel van trainer Ivan Leko.

Wesley staat op het verlanglijstje van het Italiaanse Lazio en ook het Engelse Everton toont interesse. Toch gaf de Braziliaan na de eerste speeldag al te kennen dat hij het seizoen wil uitdoen bij Club Brugge. Hij wil nog wat rijpen.

Iets waar Stan Van den Buijs, gewezen assistent van Club en tegenwoordig scout bij Zulte Waregem, begrip voor heeft. Hij zag en ziet Wesley stappen zetten. "Toen Wesley toekwam, had hij weinig overzicht", zegt Van den Buijs in Het Laatste Nieuws. "Hij trapte ook zo hard mogelijk naar doel, zonder te richten.”

"Wesley is niet langer de rudimentaire voetballer die verdedigers opzichtig wegduwt"

“Intussen is zijn positiespel een stuk beter, net als zijn aannames, is hij nauwkeuriger in het samenspel en maakt hij veel minder fouten - zowel offensief als defensief. Wesley is niet langer de rudimentaire voetballer die verdedigers opzichtig wegduwt.”

Een transfer naar een grotere competitie lijkt nu al de logische volgende stap voor Wesley. Volgens Van den Buijs is de Braziliaan nu al klaar om de sprong naar het buitenland te wagen. “Ik snap eigenlijk niet dat er geen Engelse club achter hem komt. Of het moet zijn omdat zijn kopspel nog altijd veel beter kan."

Poll: Is Wesley nu al klaar voor de Premier League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lazio  I  Everton

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024