Tienkoppig Eupen krijgt nu ferm oplawaai van Charleroi

Zaterdag 04 augustus 2018 - 19:52   I

Het dreigt opnieuw een lang seizoen te worden voor KAS Eupen. Nadat het op de openingsspeeldag al met 5-2 onderuit ging op het veld van landskampioen Club Brugge, volgde nu voor eigen volk een zware pandoering tegen Sporting Charleroi. Het werd 1-4.

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor Charleroi, dat na amper tien minuten spelen al op achtervolgen was aangewezen. Martos verschalkte zijn eigen doelman en zo stond het 1-0 voor Eupen. Charleroi beet echter snel van zich af en na een own goal van Xavi Molina en een treffer van Rezaei stond het rond het halfuur al 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

Na de pauze bleef Charleroi de betere ploeg en kon Eupen nooit echt iets terug doen. Dat Ocansey al in minuut 50 rechtstreeks rood pakte, hielp de thuisploeg ook niet bepaald. In de slotfase aten De Zebra’s De Panda’s helemaal op. De ingevallen Perbet scoorde en Rezaei maakte er met zijn tweede van de avond zelfs nog 1-4 van.