Vandenbempt geeft Wilmots én Rode Duivels een serieuze veeg uit de pan

Vandenbempt geeft Wilmots én Rode Duivels een serieuze veeg uit de pan
Vrijdag 30 december 2016 - 10:55   I  

Een half jaar later na het EK blikt Sporza-analist Peter Vandenbempt nog eens terug op het mislukte toernooi. Hij legt de verantwoordelijkheid zowel bij Wilmots als bij de spelers.

"Dat Wilmots werd vervangen, was de logica zelve. Het was helemaal op tussen de bondscoach en de spelers. Hij heeft zeker gefaald op het EK, maar dat hij alleen de zwarte piet krijgt toegeschoven? Neen, dat is natuurlijk niet terecht", meent Vandenbempt. "Het is een gedeelde verantwoordelijkheid. Ik vind ook dat de spelers mogen beschuldigd worden van schuldig verzuim, want na Brazilië hadden heel wat spelers al min of meer begrepen dat het met Wilmots misschien niet goed zou komen in Frankrijk."

"Maar ze hebben nagelaten om de mensen van de bond daarvan op de hoogte te brengen, van hun twijfels. Ze vonden het wel best zo. We gaan nog zien of Martinez het even goed gaat doen als Wilmots, maar nu ze een echte topcoach hebben, ervaren ze hoe het anders kan. Hoe er wél specifiek en doelgericht kan getraind worden. Hoe er een spelsysteem wordt ontwikkeld, hoe alles nauwgezet wordt opgevolgd en omgezet in trainingsarbeid. Nu hebben ze begrepen dat het op een andere manier kan."

"Ik vind het stuitend dat Wilmots maar blijft verkondigen dat hij geen enkele fout heeft gemaakt, dat het de schuld is van de pers. Dat soort simplistische redeneringen. Ik mag toch veronderstellen dat hij met een andere analyse komt als hij bij zichzelf te rade gaat."

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I   Marc Wilmots

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023