Peter Vandenbempt haalt uit: "Ontslag is niet meer dan logisch"

Peter Vandenbempt haalt uit:
Vrijdag 30 december 2016 - 19:00   I   door Fabian Morren

Peter Vandenbempt is niet mals voor de Rode Duivels en Marc Wilmots. Het EK in Frankrijk draaide uit op een ontgoocheling.

"Dat Wilmots werd vervangen, was de logica zelve. Het was helemaal op tussen de bondscoach en de spelers. Hij heeft zeker gefaald op het EK, maar dat hij alleen de zwarte piet krijgt toegeschoven? Neen, dat is natuurlijk niet terecht. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid", aldus Vandenbempt bij Sporza.

"Ik vind ook dat de spelers mogen beschuldigd worden van schuldig verzuim, want na Brazilië hadden heel wat spelers al min of meer begrepen dat het met Wilmots misschien niet goed zou komen in Frankrijk. Maar ze hebben nagelaten om de mensen van de bond daarvan op de hoogte te brengen, van hun twijfels. Ze vonden het wel best zo."

"We gaan nog zien of Martinez het even goed gaat doen als Wilmots, maar nu ze een echte topcoach hebben, ervaren ze hoe het anders kan. Hoe er wél specifiek en doelgericht kan getraind worden. Hoe er een spelsysteem wordt ontwikkeld, hoe alles nauwgezet wordt opgevolgd en omgezet in trainingsarbeid. Nu hebben ze begrepen dat het op een andere manier kan."

"Ik vind het stuitend dat Wilmots maar blijft verkondigen dat hij geen enkele fout heeft gemaakt, dat het de schuld is van de pers. Dat soort simplistische redeneringen. Ik mag toch veronderstellen dat hij met een andere analyse komt als hij bij zichzelf te rade gaat."

TAGS  I  Marc Wilmots  I   Rode Duivels  I   Peter Vandenbempt

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022