Celtic-legende haalt zwaar uit naar Boyata:"Hij is een regelrechte schande"

Celtic-legende haalt zwaar uit naar Boyata:
Maandag 13 augustus 2018 - 18:15   I   door Redactie

Dedryck Boyata wil Celtic verlaten, maar mag niet van de club. De Rode Duivel probeert een transfer nu te forceren en bleef zelfs weg van de training.

"Dedryck is ontgoocheld omdat er beloftes zijn gemaakt die niet worden gehouden", zegt zijn zaakwaarnemer Jacques Lichtenstein aan The Scotsman. "Celtic is een hele grote club, maar gedraagt zich niet zo."

Géén voorstel

"Hij heeft nog een contract tot 2019 bij Celtic. SInds zijn vertrek bij Manchester City, is hij altijd heel gelukkig geweest bij Celtic en toonde hij zijn trots met dit shirt te dragen. Na een uitstekend WK met de Rode Duivels tonen verscheidene clubs uit de grote competities interesse in hem", vertelt Lichtenstein.

"Na een goed seizoen en een sterk WK krijgt Celtic de kans om Boyata te verkopen voor een prijs die meerdere malen groter is dan wat Celtic destijds betaalde voor hem", gaat de zaakwaarnemer verder. "Celtic heeft echter niet geantwoord op de geïnteresseerde clubs. Celtic wil de speler houden en ze commmuniceerden dat ze het contract van Boyata willen verlengen. We hebben nochtans geen enkel concreet voorstel ontvangen, ondanks het feit dat we vorig seizoen drie keer samen hebben gezeten met het bestuur."

"Waarom antwoordt Celtic niet op geïnteresseerde clubs?"

Intussen haken geïnteresseerde clubs af. "Al 18 maanden is er interesse van clubs uit de Premier League en de Bundesliga. Celtic vroeg ons om te blijven en dat ze er voor open stonden voor een vertrek van hem in de volgende transferperiode. Dedryck heeft nooit geklaagd en ging helemaal akkoord. Het is dus normaal dat hij nu ongelukkig is met het feit dat de club zijn belofte niet houdt."

"Ik kan begrijpen dat Celtic de beste transfersom er wil uithalen. Dat is normaal. Ik kan echter niet verstaan dat ze niet eens antwoorden op geïnteresseerde clubs. Deze clubs waren aan het wachten op een antwoord van Celtic. Dat kregen ze niet waardoor ze andere spelers haalden", besluit Lichtenstein.

Update 13/8 - 18:15

Ook Celtic-legende Chris Sutton mengt zich nu in het debat. Hij is bijzonder hard voor de Rode Duivel. "Hij zou verdorie blij moeten zijn dat hij de kans krijgt om te spelen”, reageerde de ex-spits volgens Het Nieuwsblad. “Hij heeft goed kwaliteiten, maar hij is soms een ongeleid projectiel. En nu is hij een regelrechte schande. Celtic moet hem zo snel mogelijk verkopen!”

TAGS  I  Celtic

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024