Anderlecht wint op een diefje van Charleroi

Anderlecht wint op een diefje van Charleroi
Zondag 12 augustus 2018 - 19:50   I  

Anderlecht ging vanavond op zoek naar een 9/9 op het veld van Charleroi. Enkel Club Brugge stond nog steeds met het maximum van de punten aan de leiding. Anderlecht na vanavond ook, al had het daar wel het nodige geluk voor nodig.

Charleroi begon goed aan de wedstrijd en het werd al snel duidelijk dan Anderlecht, in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden, wel een tegenstander van formaat tegenover zich kreeg. Charleroi kwam ook verdiend op voorsprong na een mooie actie van Benavente. Rezaei was er als de kippen bij om de bal in doel te verwerken.

Charleroi leek op weg om met een voorsprong de rust in te gaan, maar toen ging doelman Parfait Mandanda knullig duiken in zijn eigen zestien. Hij nam Landry Dimata mee en de spits kreeg een penalty in de plaats. Die zette hij heel goed om, waardoor Anderlecht toch nog met een gelijkspel kon gaan rusten.

Een gevleid gelijkspel, maar het werd nog mooier voor Anderlecht. Net toen Charleroi de wedstrijd leek open te breken en opnieuw op voorsprong te komen, kwam Anderlecht nog eens voor de neus van Madanda te staan. Stergos Marinos tikte de voorzet van Cobbaut in zijn eigen doel. Ivan Santini zag het graag gebeuren en stak er nog snel zijn teen tegen, waardoor ook hij zijn doelpuntje kon meepikken.

Meepikken, dat deed Anderlecht uiteindelijk ook met de drie punten. Charleroi verdiende zeker niet om te verliezen, maar twee domme fases in de eigen zestien deed de Zebra's de das om. Anderlecht kreeg vanavond drie punten in de schoot geworpen. Charleroi blijft achter met 3/9.

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024