Er is belangrijk nieuws over blessure van Elias Cobbaut

Er is belangrijk nieuws over blessure van Elias Cobbaut
Dinsdag 14 augustus 2018 - 07:16   I  

Anderlecht won vanavond met 1-2 op het veld van Charleroi en mag dus, op basis van het resultaat, tevreden terugkeren naar Brussel. Alleen heeft de overwinning een erg zure nasmaak gekregen.

Elias Cobbaut ging namelijk door zijn enkel en moest naar de kant met een draagberrie. De flankspeler deed meteen het teken dat hij vervangen moest worden en wist dus meteen dat het ernstig was. Jacky Mathijssen, te gast in de studio van Play Sports, vreest zelfs voor een afwezigheid van zes weken.

Voor Anderlecht een serieuze aderlating, want op de flanken heeft Anderlecht momenteel niet heel veel wisselmogelijkheden. Naar alle waarschijnlijkheid kan Vanhaezebrouck komende week wel Kenny Saief nog recupereren.

Update 12/8 - 22:30

Vanhaezebrouck heeft nu ook gereageerd op de blessure van Cobbaut. Volgens hem is het wel degelijk een ernstige blessure, al moeten de onderzoeken nog worden afgerond. "Het is erg", zei hij volgens Anderlecht Online. "Elias werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en we vrezen voor een breuk."

Update 13/8 - 19:30

Een dag later is er nog steeds geen nieuws over de ernst van de blessure. De eerste signalen zijn wel niet positief. Anderlecht deelde via de website meer dat hij vavond verder wordt onderzocht. “Vandaag gaat hij in observatie omdat er verdere onderzoeken nodig zijn. Veel beterschap, Elias!”

Update 14/8 - 7:16

Dokters konden al vaststellen dat het niet om een enkelbreuk gaat bij Cobbaut. De ligamenten zijn wel geraakt. Een CT-scan moet uitmaken hoe groot de scheur of verrekking effectief is en of het kraakbeen geraakt is. Cobbaut hoopt over een maand weer inzetbaar te zijn, zo weet Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024