Hemelse pegel Dembélé levert Barcelona Supercopa op

Zondag 12 augustus 2018 - 23:55   I

Barcelona heeft zijn eerste prijs van het seizoen al beet. Het versloeg vanavond Sevilla met 2-1. Het was de Fransman Ousmane Dembélé die Barcelona op het einde de zege kon bezorgen met een hemelse pegel.

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor Barcelona. Pablo Sarabia kreeg de bal toegespeeld en kon doelman Ter Stegen verschalken. Even leek het feestje niet door te gaan toen de lijnrechter buitenspel had gezien, maar de VAR keurde het doelpunt toch goed.

Vlak voor rust keerde Barcelona terug. Gerard Pique hing met de gelijkmaker de bordjes opnieuw op gelijke hoogte. Tijdens de rust bleef Rafinha binnen en kwam Ivan Rakitic hem vervangen. Net voor het uur mocht debutant Arthur gaan rusten en kwam Philippe Coutinho meedoen. Toch was Ousmane Dembélé die Barcelona op voorsprong wist te knallen. Met een heerlijke pegel kon hij doelman Tomas Vaclik verschalken.

In de slotfase kreeg Sevilla nog dé kans op de gelijkmaker en verlengingen, maar invaller Ben Yedder liet de uitgelezen kans vanop de stip liggen. Ter Stegen en Dembélé werden zo de verrassende helden van de avond. Barcelona mocht de Supercopa in de lucht steken.