Gumienny haalt uit naar Club en standard: "Jammer"

Gumienny haalt uit naar Club en standard:
Maandag 13 augustus 2018 - 10:15   I   door Redactie

Serge Gumienny neemt Club Brugge en Standard in het vizier. Zij haalden alles uit de kast om de schorsingen van respectievelijk Wesley Moraes en Mehdi Carcela aan te vechten.

"Er is altijd veel kritiek op de KBVB, maar ze hebben begrepen dat agressiviteit alleen maar uit het voetbal zal verdwijnen als er adequate straffen worden uitgedeeld. Dat is nu gebeurd met de sancties voor Wesley, Ocansey en Carcela. Natuurlijk is de ene schorsing meer terecht dan de andere, maar in het algemeen ben ik blij dat er zwaardere straffen worden uitgedeeld. Al is het onvermijdbaar dat er in beroep een aantal zullen worden afgezwakt", zegt Gumienny in Het Belang van Limburg.

“Naast de goede bedoelingen blijkt wel dat de bond het moeilijk heeft om de administratieve rompslomp onder controle te krijgen", gaat de voormalige topref verder. "Daar vallen de clubs ze nu op aan, waardoor de beslissingen weer naar volgende week zijn getild. Jammer dat de clubs dit doen, temeer omdat ze de regels zelf mee samenstellen. Aanvallen op basis van procedurefouten is nu eenmaal niet te voorkomen als je met een hoop advocaten zit. Die mensen worden ervoor betaald om het onderste uit de kan te halen.”

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024