Beerschot Wilrijk krijgt uitspraak over zware sanctie voor Brogno

Beerschot Wilrijk krijgt uitspraak over zware sanctie voor Brogno
Dinsdag 14 augustus 2018 - 18:30   I  

De Belgische competitie en zware schorsing gaan dit seizoen hand in hand. Vier speeldagen voor Eric Ocansey, drie voor Carcela, zes voor Wesley,... Ze lachen er niet meer mee dit seizoen. Dat mag ook Beerschot Wilrijk nu ondervinden.

 In het begin van de tweede helft revancheerde Brogno zich met een slag aan Westerlo-speler Noël Soumah. De scheidsrechter twijfelde niet en trok prompt een rode kaart. Eentje die hem nu op vier speeldagen schorsing kan komen te staan. Dat is alvast de minnelijke schikking die het Bondsparket voorstelde.

Beerschot Wilrijk gaat niet akkoord met die beslissing en stuurt de zaak door naar de Geschillencommissie. "Onze club heeft inmiddels beslist om hier tegen in beroep te gaan, waardoor het dossier naar de Geschillencommissie verhuist." Dat deelde de club zelf mee via de webstek.

Update 14/8 - 18:30

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag beslist om de aanvaller voor twee wedstrijden te schorsen en hem een boete van 1.000 euro op te leggen. Zo ziet Beerschot Wilrijk de straf dus gehalveerd worden.

TAGS  I  Beerschot Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024