Bolat: "Hij is de beste doelman ter wereld, niet Courtois"

Bolat:
Dinsdag 14 augustus 2018 - 09:02   I   door Redactie

Thibaut Courtois versierde een fraaie transfer naar Real Madrid. Sinan Bolat speelde nog even samen met Courtois bij de jeugd van Racing Genk.

"Natuurlijk had ik nooit verwacht dat hij ooit bij Real Madrid zou spelen, maar bij de A-ploeg zag je al wel dat hij er, op zijn leeftijd, fysiek bovenuitstak. Je zag dat hij de talenten had om het waar te maken", zegt de doelman van Antwerp bij Vista.

Volgens Bolat speelde keeperstrainer Guy Martens een zeer grote rol in de ontwikkeling van Courtois. "Ik denk ook dat Thibaut blij is dat hij een opleiding heeft gehad bij Genk en zeker bij Guy Martens, een talentvolle keeperstrainer."

Buffon

Voorlopig is Courtois nog niet zo sterk als Buffon, stelt Bolat. "Wie de beste doelman ter wereld is? Ik zou toch nog Buffon durven zeggen. Ederson van Manchester City is ook een heel goede keeper die wel eens de beste van de wereld kan worden. Maar als Courtois bij Real kan bevestigen wat hij de voorbije jaren heeft laten zien, komt hij zeker in aanmerking om de beste doelman ter wereld te worden."

TAGS  I  Antwerp

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024