Filip Joos heeft twijfels over Club Brugge-speler: "Hij schrok gewoon"

Filip Joos heeft twijfels over Club Brugge-speler:
Dinsdag 14 augustus 2018 - 15:35   I  

Club Brugge haalde 9/9 en is dus goed aan het seizoen begonnen. Ivan Leko gaat dus gewoon verder waar hij vorig seizoen is gebleven. Hij kiest ook dit seizoen weer voor een driemansverdediging.

Tegen KV Kortrijk speelden Denswil, Mitrovic en Poulain. Mechele ligt nog in de lappenmand en Luan Peres is er ook nog steeds. Matej Mitrovic leek eerst niet terug te keren, maar Club Brugge vond alsnog een akkoord. Tegen KVK was hij de centrale verdediger van de drie, met Denswil links naast hem en Poulain aan zijn rechterkant.

Filip Joos raakte alvast niet overtuigd door de Kroatische verdediger. "Mitrovic is dat duidelijk niet gewend, in een verdediging met zijn drieën en met die vrijheid die ze krijgen. En als Kortrijk druk zette, zag je dat hij schrok. Hij is duidelijk iemand die veel liever een man heeft en als ouderwetse mandekker speelt", aldus Joos in Extra Time.

Vergelijking met Mechele

Al hoeft Club nog niet te vrezen volgens Joos. Zo begon ook Brandon Mechele aarzelend op die positie en werd hij vorig seizoen sterkhouder in de Brugse verdediging. 

"Wij zeggen ook vaak dat dat inspelen niet het sterkste punt is van Mechele, maar 4 van dit soort fases in 1 match van hem vind je ook niet zo vaak meer.  Maar dat kan je Mitrovic niet verwijten, Mechele had dat in het begin ook meer. Dus wie weet. Maar ik denk nog altijd dat Mechele daar de vaste man is."

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024