RC Genk-spits: "Anderlecht was zeer concreet"

RC Genk-spits:
Woensdag 15 augustus 2018 - 08:30   I   door Redactie

Zinho Gano speelt nu bij KRC Genk. De spits koos vorig seizoen voor het project van KV Oostende. Marc Coucke was er toen nog de voorzitter.

"Ik was gecharmeerd door Coucke en de stabiliteit die KVO uitstraalde", vertelt Gano in Sport/Voetbalmagazine. "Ik kreeg een mooi contract, maar toch kan je moeilijk beweren dat ik voor het geld koos. Dan was ik wel ingegaan op de aanbiedingen uit Engeland - waar ik vier keer zoveel kon verdienen - of van Gent en Anderlecht, die heel concreet waren. Ik wilde bevestigen bij een hoger aangeschreven ploeg waar ik bijna zeker wist dat ik zou spelen. Om vervolgens de stap naar het buitenland te zetten. Dat was het plan."

Niet als gepland

Daar liep het echter helemaal anders. "Dat weet je maar achteraf natuurlijk. Voor hetzelfde geld was ik bij KVO op hetzelfde elan doorgegaan als bij Waasland-Beveren en was ik topschutter geworden", zegt Gano. "Mijn cijfers zijn bijna altijd goed geweest in mijn carrière. Vorig seizoen kwam ik in totaal aan vijftien goals en een handvol assists in 37 matchen. Dat is niet slecht, zeker als je het aantal minuten bij KVO in acht neemt." (Gano startte in 21 van de 37 matchen, red.)

TAGS  I  Anderlecht  I  RC Genk  I  KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024