Kevin De Bruyne kent erg zware verdict: "Zijn kreet ging door merg en been"

Kevin De Bruyne kent erg zware verdict:
Donderdag 16 augustus 2018 - 07:08   I   door Redactie

Kevin De Bruyne heeft woensdag op training een zware knieblessure opgelopen. Daarbij zouden de ligamenten geraakt zijn. Dat melden verscheidene bronnen.

De Bruyne liep de blessure op op training. Volgens de eerste berichten heeft hij een gelijkaardige blessure opgelopen zoals in 2016 tegen Everton. Toen stond hij twee maanden aan de kant.

Een zware blessure van De Bruyne is een klap voor Manchester City. De Rode Duivel is immers een onmisbare schakel voor de Engelse kampioen. De Bruyne dreigt ook de eerste wedstrijden met de nationale ploeg in de Nations League aan zich te moeten laten voorbijgaan.

Update 15/8 19:48

Manchester City bevestigt de knieblessure van De Bruyne. De club voegt er wel aan toe dat de ernst van de blessure nog niet duidelijk is. Een scan zal daarover meer duidelijkheid moeten brengen.

Update 15/8 20:55

Intussen zijn er ook foto's opgedoken van De Bruyne. Daarop is te zien dat hij op krukken loopt. Uitsluitsel over de blessure is er nog niet, maar het zijn toch geen goede tekenen.

Update 15/8 21:33

Patrick De Koster, de manager van Kevin De Bruyne, heeft gereageerd op de blessure van zijn speler. Volgens De Koster heeft hij een gelijkaardige blessure opgelopen als twee jaar geleden tegen Everton. Toen stond De Bruyne twee maanden aan de kant.

"Ik heb hem enkele minuten aan de lijn gehad en hij bevestigde mij dat hij zich vanochtend op training heeft geblesseerd aan dezelfde knie als toen. Het voelde ook hetzelfde", vertelt de zaakwaarnemer tegenover Sporza. "Toen waren er geen ligamenten gescheurd. En dat is het belangrijkste. Dan spreken we van 6 tot 9 maanden afwezigheid. Kevin dacht niet dat dat gebeurd was. De medische tests van morgen zullen meer duidelijkheid brengen over hoe erg of niet erg het zal zijn."

Update 16/8 7:09

Het Laatste Nieuws weet intussen dat het om een ernstige blessure gaat. "Volgens ooggetuigen ging zijn kreet door merg en been. Een signaal dat het ernstig was. De Duivel verdraaide de rechterknie en beschadigde daarbij het laterale ligament, zo bleek uit de eerste onderzoeken", aldus de krant. Bij City gaan ze uit van een afwezigheid van twee tot vier maanden.

TAGS  I  Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024