Atlético Madrid deelt Real ferme klap uit in Europese Supercup

Woensdag 15 augustus 2018 - 23:31   I   door Redactie

Atlético Madrid heeft de Europese Supercup gewonnen. Atlético won na verlengingen met liefst 2-4 van Real. Thibaut Courtois speelde nog niet. Hij zat in de tribune.

Diego Costa opende al meteen de score voor Atlético. De Braziliaanse Spanjaard knalde hoog in de hoek binnen; Navas was kansloos. Real deed wat het moest doen en kwam weer langszij. Karim Benzema verlengde de voorzet van Gareth Bale in doel.

Na de rust klom Real op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Sergio Ramos. In een mindere tweede helft leek de ploeg van Julen Lopetegui af te stevenen op een zege, maar dat was buiten Costa gerekend, die toch weer scoorde: 2-2.

In de verlengingen ging Atlético over Real. Eerst Saul Niguez voor de 2-3 en Koke maakte het feestje voor Atlético compleet: 2-4.