Lukaku gooit bom: "Ik stop na het EK bij Rode Duivels"

Lukaku gooit bom:
Donderdag 16 augustus 2018 - 10:30   I   door Redactie

Romelu Lukaku heeft zijn afscheid aangekondigd bij de Rode Duivels. De spits houdt het na het EK van 2020 al voor bekeken bij de nationale ploeg. Dat vertelt hij in een interview met Business Insider.

Lukaku zal na het EK amper 27 jaar zijn. "Na het EK ga ik stoppen, denk ik", aldus Big Rom. Tijdens het afgelopen WK haalde België de halve finale en dat is de nieuwe standaard voor de spits van Manchester United. Hij vreest op het WK van 2022 zo'n resultaat niet meer te kunnen beogen met de nieuwe generatie.

"Elk groot toernooi moeten we nu als land starten met de ambitie om in de halve finales te komen. Je gaat uiteindelijk om het toernooi te winnen, maar je gaat zeker niet voor minder dan de halve finales", zegt Lukaku.

"Je kan tegenwoordig op 12-jarige leeftijd verdienen wat een prof verdient"

De spits kan zich niet identitficeren met de nieuwe generatie, die er tegen 2022 moet staan. "Er is bij het voetbal op heel jonge leeftijd veel geld gemoeid. Geld dat je bij de profs kan verdienen, kan je tegenwoordig al op 12-jarige leeftijd opstrijken. Dat zorgt ervoor dat de honger verdwijnt."

"Ik ben nu 25. Ik zie de jongeren nu nog als concurrenten. Ze willen mijn plek innemen, maar die wil ik niet afstaan. Nog twee jaar en dan mogen ze mijn plek wel hebben", aldus Lukaku.

Poll: Moet Lukaku langer doorgaan dan het EK?

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024