Rits verklaart ploegmaat Nakamba de oorlog

Rits verklaart ploegmaat Nakamba de oorlog
Vrijdag 17 augustus 2018 - 07:24   I   door Redactie

Voor het eerst in zijn carrière speelt Mats Rits op de zes. Het heeft de middenvelder echter wel een basisplaats opgeleverd bij Club Brugge.

"Het gaat heel goed", geeft Rits aan in Het Laatste Nieuws. "Ik probeer mijn ding te doen en te groeien in mijn rol. In Mechelen leerde ik al knokken, want daar hadden we anders dan bij Club niet altijd de bal. Dus dat zit er wel in. 'Je moet ook van defensieve acties kunnen genieten', zegt de trainer (Leko) continu. Het is niet hetzelfde als een goal scoren, maar ik begin het wel plezant te vinden. (grijnst)"

Binnenkort keert Nakamba terug bij Club en dan neemt hij wellicht zijn plaats in. "We zullen zien. Dat het niet gemakkelijk is om op het middenveld van Club te spelen wist ik op voorhand. Maar ook als Nakamba, Vormer en Vanaken fit zijn, wil ik in de ploeg staa", zegt Rits.

"Mezelf tonen"

"In de komende matchen moet ik tonen wat ik waard ben, maar tegelijk probeer ik vooral te genieten. Ik ben tevreden dat ik kan tonen wat ik in mijn mars heb. Af en toe moet je stilstaan en de tijd nemen om blij te zijn, want in voetbal kan het snel gaan. Straks speel ik drie slechte matchen en is het weer gepasseerd. Maar dat is alvast niet de bedoeling."

Poll: Wie moet spelen?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024