"Ik ben wel de man die Thibaut Courtois heeft laten debuteren, hé!"

Vrijdag 17 augustus 2018 - 14:40   I   door Redactie

Georges Leekens was in het verleden bondscoach van de Rode Duivels. Daar is hij trots op, want zo zet hij zichzelf flink in de kijker in een interview met Het Laatste Nieuws. Hij heeft Thibaut Courtois naar eigen zeggen mee ontdekt.

"Ik heb de jeugd steeds kansen gegeven. Ik ben de man die Thibaut Courtois heeft laten debuteren bij de nationale ploeg. Iedereen kan nu wel zeggen dat ze zijn potentieel zagen, maar ik ben wel de eerste die hem gezet heeft. Weliswaar in een vriendschappelijke interland op Frankrijk (in 2011, 0-0, red.), maar toch... Topkeeper!", aldus Leekens.

Veel contact heeft hij niet meer met de Rode Duivels. "Ik ben niet het type dat belt of sms't als het goed gaat. Dan hebben ze genoeg vrienden. Ik laat van me horen als het moeilijker gaat. Dan hebben ze me meer nodig. Nicolas Lombaerts is mijn gebuur, ik heb hem al gezegd dat we de komende weken eens moeten gaan eten. Het is niet simpel voor hem, hé, nu hij op een zijspoor zit bij KV Oostende. En Simon Mignolet ga ik ook contacteren", zegt de werkloze coach in Het Laatste Nieuws.

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024