Preud'homme geeft tekst en uitleg bij niet-selectie Cavanda

Preud'homme geeft tekst en uitleg bij niet-selectie Cavanda
Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:20   I  

Standard verloor deze week met 3-0 op het veld van Ajax. De Luikenaars kwamen niet goed voor de dag en Preud'homme ergerde zich na de wedstrijd aan de manier waarop enkele spelers omgingen met het tactische plan.

Zo was de rechterflank bij Standard nergens tegen de Nederlanders. Cavanda verliet meer dan nodig was zijn positie en het meeste gevaar van Ajax kwam dan ook vanop die flank. Preud'homme wees meteen na de wedstrijd met de vinger naar Carcela en Cavanda.

Die tweede moet het nu ook bekopen, want hij zit niet in de selectie voor de wedstrijd tegen Lokeren. Carcela wél, omdat er nog steeds geen beslissing is genomen over de sanctie die hij zal krijgen voor zijn rode kaart. Preud'homme lijkt dus (eventjes) genoeg gezien te hebben van Cavanda.

Update 17/8 - 19:20

Michel Preud'homme heeft meer uitleg gegeven bij de niet-selectie van Cavanda. Volgens hem is het een disciplinaire reden. “Ons uitgangspunt is simpel. We willen een bepaald spel spelen en daarvoor is discipline nodig, op en naast veld. We leggen het de spelers een eerste keer uit, een tweede keer, een derde keer en een vierde keer. We proberen ze te overtuigen. Vervolgens kijken we welke spelers capabel zijn om het uit te voeren. Indien we dan een talent, dat misschien wel boven de rest uitsteekt, moeten passeren, zullen we dat doen. We wijken niet van onze lijn af.” Dat vertelde Preud'homme volgens Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Standard  I  Lokeren

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024