Vreemde VAR-fase bezorgt AA Gent de drie punten tegen Eupen

Zondag 19 augustus 2018 - 21:45   I

AA Gent bibberde en beefde vandaag in Eupen, maar uiteindelijk zorgde de VAR toch voor de drie punten. Gent stond op dat moment met 10 na een rode kaart voor Vadis.

AA Gent begon erg slecht aan de wedstrijd. Na 5 minuten scoorde Yuta Toyokawa de openingstreffer, maar al even snel kon AA Gent de scheve situatie rechtzetten. Vadis trapte eerst nog een bal heerlijk in de drop en twee minuten later was het Sigurd Rosted die met een rake kopbal Gent op voorsprong bracht.

Wie dacht klaar te zijn voor een spannende wedstrijd was er aan voor de moeite, want de wedstrijd kabbelde heel traag verder. In het slot werd het dan weer interessant. Eerst pakte Vadis zijn tweede geel en iets later zorgde Luis Garcia voor de 2-2. In de slotminuten kreeg AA Gent in een vreemde fase een strafschop op aangeven van de VAR. Verstraete nam het geschenk aan met beide handen.